WARSZTATY KULINARNE

green line

Zapraszamy na live cooking, czyli wyjątkowe warsztaty kulinarne, które wprowadzą uczestników w świat smaków, pasji i kulinarnej sztuki. Nasi doświadczeni szefowie kuchni nie tylko dzielą się swoją wiedzą, ale także angażują uczestników w proces przygotowywania pysznych dań. Wspólne gotowanie w swobodnej atmosferze, przy okazji zacieśniając więzi między uczestnikami, to doskonały sposób na wzbogacenie firmowego spotkania. Szefowie kuchni opowiedzą o tworzeniu dań, podzielą się tajnikami technik gotowania, zdradzą sekrety przypraw i składników, a także wzbogacą pokaz ciekawymi anegdotami. Będą także zachęcać uczestników do aktywnego udziału, by na koniec wspólnie cieszyć się wyśmienitym posiłkiem, który sami przygotowali. Warsztaty mogą poprowadzić znakomici i doświadczeni kucharze, którzy na co dzień zajmują się tworzeniem wykwintnych dań, ale potrafią także dopasować program do oczekiwań i potrzeb każdej grupy.

KRZYSZTOF GAWLIK

Utytułowany Executive Chef na New York University of Technology. W swojej wędrówce kulinarnej poznał wiele rodzajów kuchni w świecie gastronomii. Pracował m.in.: we włoskiej restauracji „Rottiseria” w Baassano Del Grappa, w kuchni żydowskiej pracując w restauracji „Arche Noach” w Wiedniu, był Szefem kuchni i managerem w restauracjach: „Bożena B&B” w Nowym Jorku w „ Antipasti i Fandango” w Arizonie, „The Boardwallk” w Lake George. Członek WACS-World Association of Chefs Societies, Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, Euro-Toques- Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy, Beskidzkiego Klubu Kulinarnego. Pomagać mu będą profesjonalni kucharze przydzieleni do poszczególnych grup uczestników warsztatów kulinarnych, służący radą i pomocą przy wykonywaniu zadania.

  • Utytułowany Executive Chef.
  • Nauka gotowania pod okiem najlepszych.
  • Ciekawostki ze świata kulinarnych.
realizacja

MICHAŁ BAŁAZY

Ambasador Kulinarny Polski, który współpracując z Ministerstwem Spraw Zagranicznych RP od 3 lat reprezentuje Polskę podczas najważniejszych międzynarodowych spotkań. Kucharz Prezydenta Polski Lecha Wałęsy (2008, 2010, 2012, 2015), kucharz Prezydenta Polski Aleksandra Kwaśniewskiego (2010, 2012, 2014), szef kuchni, executive chef podczas obchodów Diamentowego Jubileuszu Panowania jej wysokości królowej Elżbiety II (2012), szef kuchni, executive chef podczas The British Days w Pradze (2013, 2014), osobisty kucharz następcy tronu w Bahrajnie, szejka Nassera bin Hamad Al Khalifa (2012, 2014), Targi ITB Berlin 2015 szef Polskiego teamu kulinarnego 2015.

 

  • Ambasador Kulinarny Polski.
  • Ciekawe anegdoty i opowieści ze świata kulinariów.
  • Ciekawe sposoby podania.
realizacja

GWIAZDY TELEWIZJI

Warsztaty możemy uświetnić spotkaniem w wybitnymi szefami kuchni, takimi jak: Robert Makłowicz, Magda Gessler, Pascal Brodnicki czy Anna Starmach.

 

  • Szefowie Kuchni znani z kulinarnych show.
realizacja